Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Hovedmeny

Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Søk i nettsted

Visste du det, at det finnes mange gode grunner til å sove splitter naken? Og ja, dette gjelder også for alle som bor alene. Kroppen din har rett og slett godt av lufting. Nedenfor finner du gode argumenter, som forskere har kommet frem til.

Foto: TON

Nattesøvnen blir bedre

Kroppstemperaturen faller når du sover og når du våkner stiger den igjen. Har du på deg en pysj risikerer du at kroppen ikke klarer å kjøe seg ned godt nok, noe som ofte gir urolig søvn. Sjansen for å våkne uthvilt er altså mye større hvis du sover naken.

Sunnere hud

Siden vi lever i et land med store endringer av utetemperatur og vær, så er mange deler av kroppen pakket godt inn det meste av dagen. Gi føtter, armule og kjønnet ditt luft i løpet av natten, det reduserer faren for soppinfeksjoner.

Hjelper holde kroppen slank

Nivået av stresshormonet kortisol faller når du sover tungt. Sover du dårlig så stiger nivået av kortisol. Det er flere uheldige virkninger i kroppen, hvis kortisolnivået er høyt, bl.a. får du større appetitt og en høyere vekt. Og som vi skrev ovenfor, man får bedre kvalitet på nattesøvnen når man sover naken.

Du holder deg ung lengre

Sover du med pysj risikerer du at kroppen produserer mindre av hormonet melatonin, et hormon som påvirker kroppen din slik at den holder seg ung lengre. Sover du uten klær vil produksjonen av melatonin og andre veksthormon øke.

Sunnere underliv!

Både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer har godt av en pause fra strammende og varmende undertøy. Menn bør absolutt la testiklene få mer luft, det fører nemlig til at temperaturen for sædcellene blir lavere, noe som gir bedre sædkvalitet. Kvinner på sin side trenger også å lufte underlivet, det begrenser nemlig faren for soppinfeksjoner. Sopp trives bedre jo varmere det er.

Lever du i et parforhold, så er det enda en god grunn til å kaste alle plagg når du sover:

Sexlivet blir nemlig bedre når man sover naken

Ved hudkontakt vil kroppen utløse produksjon av kjærlighetshormonet oksytocin og når dere begge sover uten klær betyr det at store mengder av hormonet blir utløst hver natt. Det fører til et bedre sexliv. Og et godt sexliv fører til bedre humør og helse generelt.

Så kast pysjen, NÅ!#nattesøvn #helse #erotikk #naken #søvn #samliv #singel #lillefrekke
Facebook
Youtube
Instagram
Twitter
Snap