Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Hovedmeny

Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Søk i nettsted

Gjesteblogginnlegg:


Som psykolog og forfatter av Sex gode grunner hender det rett som det er at jeg får spørsmål fra journalister om hva som egentlig er alfa og omega når det gjelder god sex. Jeg skal innrømme at jeg noen ganger ønsker at de kunne spurt om hvordan man kan få alle kvinner til å få spruteorgasme, eller hvordan menn kan få åtte fullverdige orgasmer per samleie i stedet. Det er jo der den virkelige moroa ligger for mange.

Men uansett: Selv om vi er forskjellige, finnes det noen ting som går igjen hos parene jeg har hjulpet til et bedre sexliv: Ønske om mer nærhet og intimitet, og ikke minst: Mer (virkelig god) sex og mindre krangling.

God sex starter utenfor soverommet: Skap riktig kontekst

For å få til det trenger man en god dose kunnskap om hvordan seksualiteten vår egentlig fungerer. Og dessverre for de som ikke liker å ta sin del av arbeidet i hjemmet, starter også et godt sexliv utenfor soverommet. Jo flere ting du prioriterer foran partneren og parforholdet over tid, jo større er sjansen for at sexlivet betaler prisen. Og tar du ikke din del av hverdagens belastninger, vil din partners hjerne bli overstrømmet av stresshormoner. Det påvirker hvor mye action du får på soverommet.

Hvis du ønsker mer sex må du derfor sette din partner først over tid. Valentinsdagen er en fin anledning til å gjøre nettopp det.

Svar positivt på partnerens forespørsler om kontakt.

Så hva vil være mest effektivt for å bedre forholdet raskest mulig? Prøv å legge merke til alle de små og store måtene partneren din prøver å komme med en forespørsel om kontakt på. Det kan være et blikk, en kommentar eller forsøk på å fange oppmerksomheten din: Lykkelige par kommer ofte med over hundre slike forespørsler om kontakt i løpet av en enkelt middag. Og enda viktigere: De besvarer dem ved å snu seg mot partneren. Det vil si at de besvarer henvendelsen på en måte som viser at «jeg ser deg.» Det får oss til å føle at partneren bryr seg om oss. Og det igjen gjør at lysten lettere kobler seg på. 

Vi mener ikke å skremme deg, men parforskningen er veldig tydelig på akkurat dette: Par som blir skilt glemmer å besvare partnerens forespørsler om kontakt regelmessig. Når vi avviser eller snur oss vekk fra partnerens forespørsler for ofte, sammenlignet med når vi besvarer dem, dreper vi kjærligheten og sexlivet vårt.

Valentinsex?
Så når valentinsdagen kommer: Legg bort mobilen. Ha fokus på kjæresten og besvar henvendelsene han eller hun kommer med på en vennlig måte. Sexen er ofte så god i starten nettopp fordi man er så opptatt av å gjøre hyggelige ting for hverandre og fordi man gir hverandre full oppmerksomhet i hverdagen. Det bygger både intimitet og lyst. Kanskje pyntet man seg litt ekstra for hverandre og hadde på en solid dose godlukt også. Og ikke minst: De fleste par er flinke til å besvare hverandres forespørsler om kontakt i starten av forholdet. Ved å gjøre mer av det dere gjorde i starten kan du skape en kontekst hvor begges seksualitet lettere reagerer med lyst.

Nå som konteksten for god sex er skapt, har vi selvfølgelig et siste forslag også: Finn frem noe godt å drikke. Tenn lys og sett dere ned og se kurset vårt i kvinnelig eller mannlig seksualitet i armkroken til partneren din. Rabattkoden MANNLIG_VALENTINESEX og KVINNELIG_VALENTINESEX er kun brukbar på valentinsdagen 14 februar og vil gi deg og din partner 750 kroner i rabatt. PAR_VALENTINESEX vil gi dere 1500 kr i rabatt om dere tar begge kursene. Dere får tilgang til kurset i tre måneder og dere kan dermed dele opp kurset i mange hyggelige kvelder fremover.

Kanskje ender noen kurskvelder med sex og utprøving av en av et tosifret antall teknikker for nytelse. Kanskje ender andre kvelder med en god samtale som gir dere bedre sex i lengden. Uansett er det viktigste at du og din partner får det godt sammen, både innenfor og utenfor soverommet. Det er det vi er her for! 

 

Jeg ønsker deg og din partner en flott valentinsdag!
Med vennlig hilsen,
psykolog og parterapeut Lillian Rydning,
avansertseksualitet.no
PS! Få med deg alle våre blogginnlegg! Disse samler vi i en egen Facebookgruppe LilleFrekke Blogginnlegg så du enkelt skal finne dem igjen (de forsvinner jo litt i mengden på vår vanlige Facbookside.) 


Følg oss også på Instagram og på SnapChat (der kan du følge oss uten at naboen vet det). Scann bildene:
 

 

Vi er også på Pinterest, der finner du galleri med mengder av modellbilder fra shoot vi har hatt. Klikk inn og følg oss:

#valentinedagen #valentines #valentine #day #kjærlighet #parforold #seksualitet #avansertseksualitet #gjesteblogg #lillefrekke
Facebook
Youtube
Instagram
Twitter
Snap

 

< /body>