Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Hovedmeny

Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Søk i nettsted

Hvordan kan noen tenne på å gni seg mot trær eller andre uvanlige ting? Hvor vanlig er fetisjer, og kan fetisjer endres? Er det forskjeller i hva kvinner og menn tenner på? Og hva kan du gjøre hvis partneren har en fetisj? Og hva hvis du ikke takler fetisjen?
Fotograf:Richard E

Hva er en fetisj og hvor vanlig er det å ha en?

En fetisj er når gjenstander eller kroppsdeler som i utgangspunktet ikke er seksuelle, oppleves som veldig seksuelt tiltrekkende og opphissende.

Noen fetisjer er konsentrert rundt ulike rekvisitter og gjenstander, som for eksempel klesplagg og sko. Andre er fokusert på hvordan noe kjennes ut når man tar på det aktuelle objektet eller blir berørt. En mann som tenner på å gå i hettegenser eller på å bade i maisenna kan for eksempel ha utviklet den tenningen på grunn av hvordan det føles mot huden. Her er det de fysiske fornemmelsene som først og fremst vekker opphisselse for mange.

Andre ganger er det følelsen som ligger bak en bestemt handling eller gjenstand som er det sentrale. Mange tenner på bestemte objekter eller handlinger fordi det gjør at de kan føle at de kan slippe eller gripe kontrollen, eller fordi de opplever å få seksuell tenning av følelser som å bli brukt, nedvurdert eller ydmyket.

Fetisjer som går under radaren….
Vanligvis snakker vi om en fetisj først når det er kulturelt uvanlig å tenne på det som personen tenner på, siden det er langt ifra uvanlig å tenne på for eksempel sexy undertøy. Dette er eksempler på fetisjer som er så vanlig at mange av oss ikke tenker på det som en fetisj, men det møter likevel teknisk sett definisjonen.

Hvor vanlig er fetisjer?
For noen få er fetisjen nødvendig for å kjenne lyst og tilfredsstillelse, men for andre er den mer som et krydder å regne. Fetisjer varierer altså i styrkenivå og hvor viktige de dermed er for at personen skal bli kåt. Har man en veldig sterk fetisj og ingenting annet vekker opphisselse, kan det bli et problem dersom man ikke finner en partner som deler den samme interessen.

Og det er her det ofte blir tricky: Fetisjer er vanligere hos menn enn hos kvinner. Fetisjer er ofte visuelle, og menn er i utgangspunktet mer visuelle enn kvinner med tanke på seksuell tenning.

Tenk deg at du sitter i et møterom med kollegaene dine. Ta en titt på personen som sitter til høyre for deg. Så til venstre. Sjansen er stor for at i det minste en av disse to har en kinky side. Hvor mange som har en fetisj vet man ikke med sikkerhet, ettersom tallene varierer veldig avhengig av hvilken definisjon av fetisjisme man bruker. I noen studier rapporterer rundt 44% av befolkningen at de har en fetisj. Hvis man kun ser på en fetisj som å bli tent av et objekt eller gjenstand så er det rundt 28% av menn og 11 % av kvinner som sier de har en fetisj.

Voyeurisme, altså å se andre, gjerne fremmede, ha sex eller kle seg naken, er den kanskje vanligste fetisjen. Å tenne på objekter som i utgangspunktet ikke er seksuelle, som for eksempel føtter, sko, strømper, er også veldig vanlig. Det samme gjelder for å leke med maktforhold, som ved dominanse eller underkastelse. Å ha en greie for å sex på offentlig sted hvor man kan bli fersket er også veldig vanlig.

Artikkelen er skrevet av psykolog Lillian Rydning ved Avansert Seksualitet, vår samarbeidspartner gjennom mange år, og du kan lese resten av den ved å klikke på linken: SEXBOOST - FETISJER - KOMPLETT GUIDE


PS! Her finner du alle våre tilbud:  OUTLET
 

På utkikk etter klær? Husk at du kan bruke FARGESØK i nettbutikken, det gjør det enklere for deg å finne antrekk i din favorittfarge.Her finner du oss i sosiale media, håper du vil følge oss. Klikk på bildet, følg vår FB side.PS! Få med deg alle våre blogginnlegg! Disse samler vi i en egen Facebookgruppe LilleFrekke Blogginnlegg 


Følg oss også på Instagram og på SnapChat (der kan du følge oss uten at naboen vet det). Scann bildene:

Vi er også på Pinterest, der finner du galleri med mengder av modellbilder fra shoot vi har hatt. Klikk inn og følg oss:Facebook
Youtube
Instagram
Twitter
Snap